SVERIGE 2018

SVERIGE 2018

”2 § Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.” (regeringsformen)

Inför valet 2014 skrev jag en text.

Mycket har hänt sedan dess.

Och inte hänt.

Tyvärr.

Socialdemokraterna har en hel del lik i garderoben.

Men det som verkligen får bägaren att rinna över (i alla fall för min del) är att de nu har haft makten i snart fyra års tid och fortfarande (!) får handläggare på Försäkringskassan ekonomiska bonusar för att friskskriva sjuka människor.

Samtidigt kantas hela organisationen av diverse skandaler.

I mina ögon är det här ett sätt att behandla redan utsatta människor som verkligen inte stämmer överens med det som Socialdemokraterna säger sig brinna för.

Samtidigt hånar handläggarna  dem som friskskrivningarna drabbar.

Är det ett sunt samhälle? Vad lär det oss som medborgare?

Moderaterna har en hel drös med skandaler i bagaget, och som grädde på moset har de en partiledare som inte drar sig för att roffa åt sig lägenheter som egentligen är reserverade till utsatta.

Och sedan vägrar han prata om det. Allas lika värde? Jo, säkert.

Att Sverigedemokraterna kan det här med att göra bort sig på olika sätt är kanske ingen direkt överraskning, men visste du att de faktiskt regelbundet ljuger sina väljare rakt upp i ansiktet?

I förra valet lockade de till exempel röster av pensionärer, men har sedan dess gjort rakt emot vad de lovat.

Och även om partiledaren hävdar att han inte visste att han engagerade sig i ett nazistiskt parti, så finns det gott om dokumentation som tydligt bevisar motsatsen.

Men även Miljöpartiet kan det här med att trampa i klaveret på olika sätt.  Du kanske minns deras försök till att tysta objektiv rapportering?

I mina ögon har de dock generellt en sund politik i grunden då miljön faktiskt berör oss alla, oavsett vem vi är.

Och det är trots allt tack vare miljöpartiet som de andra partierna överhuvudtaget har någon miljöpolitik.

Centerpartiet är lika duktiga som de övriga på att klanta till det. Men en sak ska man ge dem, och det är att deras partiledare inte försöker sticka under stol med att hon faktiskt gillar att sitta vid makten.

Som sagt: Den som eftersträvar makt är minst lämpad att inneha den.

Liberalerna har även de ett gäng skelett i garderoben. Men utöver de har de personer i nyckelpositioner som begått grova brott.

Till och med Kristdemokraterna har människor hos sig som inte uppför sig värdigt folkvalda.

Att de dessutom har en lika diger lista av diverse övertramp och skandaler, trots att de anser sig följa kristendomen som lära, ja då blir det extra smutsigt.

Puh……

Det blir många skandaler och brutna vallöften att hålla reda på.

Alldeles för många faktiskt. Inte undra på att vi blir avtrubbade av den stora mängden skandaler och svek.

Jag vet inte hur du känner, men jag får i alla fall en galopperande känsla av förlamande maktlöshet.

Det känns nästan som om våra folkvalda SKA begå övertramp, lagbrott och skapa olika skandaler, annars är det något som är fel. Fast så ska det ju givetvis inte vara.

Eller vad tycker du?

Men det finns mer. Utöver alla brutna vallöften och skandaler här ovanför så finns det rapporter om hur våra folkvalda mer eller mindre regelbundet missbrukar skattemedel.

Då är det tur att Slöseriombudsmannen bevakar saken.

Men uppenbarligen spelar det ingen roll.

De som begår dessa övertramp bryr sig inte. I bästa fall kliver de av sitt politiska uppdrag omedelbart (med fortsatt lön dock).

Vi behöver en ordentlig förändring.


1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse.

Den offentliga makten utövas under lagarna.

Tanken i regeringsformens början är god, men tyvärr missbrukas förtroendet regelbundet. oavsett vem som sitter vid makten. Det blir extra tydligt när man läser igenom alla händelser här ovanför.

Därför behöver vi fylla på med nya människor i maktens korridorer. Människor som ännu inte har blivit smittade av korruption eller svågerpolitik.

Människor som har sitt ursprung i den verklighet de flesta av oss lever i.

Men hur?

Tänk om det ändå fanns en möjlighet att vara lite mer delaktig i de frågor och beslut som faktiskt berör mig. En möjlighet att kunna hålla med ett parti i en sak, och ett annat parti i en helt annan sak (i hur många frågor som helst).

Och tänk om mina åsikter förmedlades raka spåret till riksdag, landsting eller kommunfullmäktige. Hur skulle politiken se ut då?

Tänk om det fanns ett parti som verkligen lyssnade på mina idéer och förslag på lösningar? Ett parti som tänker utanför boxen, och släpper fram idéer oavsett var de kommer ifrån?

Ett parti som till hundra procent fungerar enligt öppen (!) demokratisk modell?

Ett parti som bygger på transparens, delaktighet och allas lika värde. Ett parti som bara fokuserar på sakfrågor, oavsett vilket parti som lyft dem.

Ett parti där allas röst räknas – alltid.

Det finns.

 

direktdemokraterna-logotyp – det ENDA partiet utan yrkespolitiker

 

39515356_10217329410854365_4211543994431176704_o(här finns ett videoklipp som förklarar det hela snabbt)


Nyfiken?

phone

Ladda ner appen Riksdapp till din mobil. Då kan du testa hur direktdemokrati skulle kunna fungera, och samtidigt göra en genuin valkompass helt baserad på aktuella sakfrågor.


Redan övertygad? Gör så här:

  1. Bli medlem i Direktdemokraterna idag
  2. Anmäl dig som röstförmedlare i ditt län/kommun.
    Om direktdemokraterna kommer över 3% (landsting) eller 2% (kommun) kan du bli aktuell att företräda partiet. Tillsättning sker via lottning av de medlemmar som anmält sig tillgängliga.
  3. Tipsa dina vänner om Direktdemokraterna (verktyg nedan)

Och sist men inte minst:
Rösta på Direktdemokraterna.

 

Tack för uppmärksamheten
Niklas Enström, Göteborg

PS.

Om du mot förmodan har orkat läsa ända hit så vill jag tacka dig. Du är uppenbarligen lika intresserad som jag av att förändra samhället vi lever i till det bättre. Och det är underbart. Fortsätt med det.

 

 

#svpol #direktdemokraterna #val2018 #dinröst #dinrost #samhälle #debatt # politik #val #motrasism #PratBar #vision2022

Kommentera

Din röst räknas!